BRYSSELIN MATKA

BRYSSELIN MATKA

Raksilan Perinneyhdistyksen 17 jäsentä kävi Brysselissä 2.-5.5. 2017 Liisa Jaakonsaaren kutsumana .Matkan järjestelyistä vastasi Niilo Toivonen, Liisan avustaja Suomessa .Matkajärjestelyt sujuivat hyvin ja saavuimme Brysseliin iltapäivällä .Maatkapäivän ilta oli varattu tutustumiseen. Kävimme ruokailemassa ja kuulumisia päivitettiin.

Toinen matkapäivä oli koko matkan kohokohta. Heti aamusta, passit varmasti mukana, menimme Euroopan Parlamenttiin, jossa oli tiukka turvatarkastus ennen sisälle pääsyä. Liisa Jaakonsaari ja Brysselin avustaja Mari Tuominen kertoivat meille Europarlamentin toiminnasta. Liisa oli paikalla vaikka hänelle oli sattunut tapaturma äskettäin. Nyt oli käsi kantositeessä.Meillä oli tilaisuus kysellä EU:n toiminnasta. Saimme myös pieniä lahjoja, mm. sateenvarjon.

Seuraava tutustumiskohde oli Europarlamentaarium. Sielläkin oli ensin turvatarkastus. Sisällä saimme käsityksen, mitä on pitkälle viety digitalisaatio.

Samalla matkalla kävimme myös Itä- jaPohjoi-Suomen Aluetoimistossa. Kahvia juodessa kuulimme minkälaisia alueellisia hankkeita EU rahoittaa.

Lounaan jälkeen oli pieni lepotauko ja valmistautuminen illalliselle.

Illallinen tarjottiin The Hotel:n The Restaurant-ravintolassa.Illallisella oli 5-6 ruokalajia ( laskutavasta riippuen ). Ruoka oli herkullista ja sen kruunasi jälkiruoka, joka oli kuin taideteos lautasella. Kiitimme Liisaa ihastuttavasta päivästä ja annoimme pieniä lahjoja.Tämän päiväntarjosi EU ja Liisa Jaakonsaari.

Kolmantena matkapäivänä tutustuimme Brysseliin Kaarina Leskisen johdolla .Kaarina oli asiantunteva opas ja missitaustasta huolimatta ihan tavallinen kanssakulkija. Hän selitti Brysselin historiaa ja sodan tuhoja. Vanhankaupungin aukion kaikki rakennukset yhtä lukuunottamatta oli tuhoutuneet ja ne oli rakennettu entisten rakennusten kaltaisiksi.

Kävelykierroksen jälkeen istahdimme kahvilaan. Auringon paisteessa oli hyvä koota kokemuksia .Pian olikin lounasaika ja menimme koko matkaseurua mielenkiintoiseen ruokapaikkaan jossa etenkin olutlasit pidettiin erikoisissa telineissä.

Neljäntenä matkapäivänä matkustimme kotiin,

Matka oli hyvin järjestetty ja aikataulut piti, kiitos Niilolle!
Lämpimät kiitokset Liisa Jaakonsaarelle, hän mahdollistitämän matkan.
Kiitokset myös Mirjalle. Hän oli yhdyshenkilö Oulussa.

Näin muistelen matkamme sujuneen, Liisa Ahola